25 Nisan 2008 Cuma

MEB e-Okul: Veliler, Çocuklarınızın Karnesini İnternetten Kontrol Edin

2007-2008 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi 25.Ocak.2008/Cuma günü bitiyor. Ve karne zamanı. Eskiden öğretmenler karneleri dolmakalem ile yazarlardı, dolayısıyla karneler daha bir şık idi. Sonra bilgisayarlar çıktı ve karneler yazıcıdan basılmaya başladı ve artık karnelerin kağıdı daha ince idi. Şimdi internet zamanı ve veliler MEB‘in başlattığı e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi ile çocuklarınızın karnesini internetten görebilirsiniz.

Bu öğrenciler için kötü bir haber, artık karnelerden ufak-tefek düzeltmelere son! “Baba bu sene karne vermediler.“, “Karnemi kaybetttim, anne!” gibi yalanlara artık son veriyor.

24 Nisan 2008 Perşembe

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi ve Uygulaması Projesi Genişliyor

Milli eğitim bakanı Hüseyin Çelik, e-okul uygulamasına resmi ve özel okul öncesi eğitim kurumları ile özel ilköğretim kurumlarının da dahil olacağını bildirdi.
Çelik, e okul Uygulaması konusunda yayımladığı genelgede, e-Dönüşüm Türkiye Projesi kapsamında, bakanlığının merkez ve taşra teşkilatı birimlerinin birçok iş ve işlemlerini web tabanlı yazılımlarla elektronik ortamda gerçekleştirdiğini anımsattı.
e-Okul uygulamasında öğrencilere ait tüm bilgilerin elektronik ortamda tutulduğunu ve sistemde mükerrer öğrenci bulunmadığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
Yapılacak merkezi sınavlarla ilgili iş ve işlemler e-okul üzerinden gerçekleştirilecek. Girilen bilgilere göre karne, diploma, takdir, teşekkür, başarı ve onur belgelerinin bazımı yapılıp ilgili çizelgelerin dökümü alınacak.
Öğrenci devam-devamsızlık ve nakil işlemleri sistem üzerinden gerçekleştirilecek ve ayrıca resmi yazı ile öğrenci nakil isteme, gönderme belgesi ile öğrenci gelişim dosyası istenmeyecek. Ancak, internet erişimi olmayan okullar bu işlemlerini resmi yazıyla yapacaklar. Daha sonra en yakın internet erişimi olan okula giderek e-okul ile ilgili işlemlerini gerçekleştirecekler. Bu uygulamaya resmi ve özel okul öncesi eğitim kurumları ile özel ilköğretim kurumları da dahil edilecek.

23 Nisan 2008 Çarşamba

Başarı Belgeleri Hakkında

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, İlköğretim Genel Müdürlüğü ve Yayımlar Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenen formatta karne, takdir, teşekkür ve başarı gibi tüm belgeleri e-Okul sisteminden alınacaktır.Bunun için gerekli hazırlıklar tamamlanmıştır.

22 Nisan 2008 Salı

E Okul için yorumlar

E-okul sistemi için yorumlarınızı burada paylaşabilirsiniz.Proje için yapılması gerekenleri,projenin eksik yönlerini ve kötü yönlerini burada paylaşabilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz.

20 Nisan 2008 Pazar

E-okul İle Veli Bilgilendirme Uygulaması Gelişiyor

MEB Bakanı Hüseyin Çelik,e-okul uygulamasının tüm devlet okullarını ve ayrıca özel okullarıda kapsadığını belirtti.Çelik aynı zamanda Bakanlığında e-okul projesi ile birçok konuda rahatladığını belirtti.İnternetin günümüzde yerinin büyüdüğü için böyle bir projeye imza attıklarını belirten Çelik,"bu konudada şuana kadar olumlu yorumlar aldık ve almayada devam edeceğiz" dedi.

19 Nisan 2008 Cumartesi

MEB bünyesindeki ilk Tv yayınını başlattı

Bu tv ile öğrencilerin ders hakkında bilgilerini arttırmak ve eğitici belgesel tarzı programlar sunmaya yardımcı olacaktır.Aşağıdaki linke tıklayarak siteyi ziyaret edebilirsiniz.


Tıklayın

Ancak tv yayınından yararlanmanız için bilgisayarınızda Media Player yüklü olması gerekmektedir.İyi seyirler.

E-okul ile yurtdışında burslu eğitim

Uluslararası Öğrenci Değişim Programı (ISE) bünyesinde kurgulanan ve farklı ülkelerdeki özel liselerde burslu eğitim fırsatı sunan seçmeler, 16-17 Şubat tarihlerinde yapılacak.ABD, Kanada, İngiltere, İsviçre, Malta, İrlanda, Almanya, Fransa ve Avustralya'daki özel liselerde burslu eğitim için sınav İstanbul Ramada Otel'inde yapılacak.Açıklamada, başvurular için ''0 212 343 20 57'' numaralı telefondan detaylı bilgi alınabileceği belirtildi