31 Mayıs 2008 Cumartesi

Sınava Az Kalı E-Okul

E-okul sisteminde olan ilköğretim sınavı öğrencilerinde büyük heyacan yaşanıyor.Veliler ise bu heyacandan baya sıkıntılı.Ama ortak karar " stresde sınav için iyidir ".

30 Mayıs 2008 Cuma

Okullar 13 Haziran 2008'de Kapanıyor

Büyük bir kargaşa yaratan "okullar ne zaman kapatılıyor?" sorusuna e-okul yönetimi olarak son veriyoruz. 2007-2008 Eğitim ve Öğretim Yılı 13 Haziran 2008'de son buluyor.Yani 13 Haziran Cuma günü okullar kapanıyor.

28 Mayıs 2008 Çarşamba

Öğretmenler Uyarıyor

Okulların kapanmasına çok az bir süre kala öğretmenler öğrencilerini ders çalışmaları konusunda uyarıyor.Tüm yıldan ziyade bu son dönemde derslere daha çok ağırlık verilmesi gerektiğini söyleyen öğretmenler aynı zamanda , "eğer çalışmassanız e-okul kötü gelir" gibisinden espriler de yapıyor.

27 Mayıs 2008 Salı

26 Mayıs 2008 Pazartesi

MEB Açıkladı : E-okul Seneye Liselerede Olacak

MEB'in açıklamasına göre " e-okul " uygulaması seneye liseler içinde olacak.Açıklamaya göre ilköğretim de büyük ilgi gören bu uygulamayı seneyede liselere uygulanacağı belirtildi.

E-okul Proje Videosu



E-okul projesi ile ilgili izlemeye değer bir video.İlgilenen kişiler mutlaka izlemeli.

25 Mayıs 2008 Pazar

MEB'in Tv'si iyi gidiyor

MEB'in bir süre önce yayına soktuğu tv kanalı şu sıralar öğrenciler ve veliler için vazgeçilmez kanallar arasına girdi.Veliler tarafından tam not alan bu uygulamanın başarıları devam edecek şeklinde açıklamalar yapıld.

24 Mayıs 2008 Cumartesi

E-okul'culara 4 Gün Tatil

MEB'in son dakika açıklamasına göre ilköğretim 8. Sınıf öğrecilerine Oks sınavına daha rahat hazırlanmaları için 2-6 Haziran 2008 arası tatil ilan edildi.Velilerden büyük alkış alan bu uygulama yakında lise öğrencileri içinde uygulanmaya başlayacak.

23 Mayıs 2008 Cuma

E-okul Lise için mi ? İlköğretim İçin mi?

Herkesin kafasını karıştıran bu sorunun net cevabı,E-okul projesi liseler için değil,ilköğretim öğrencileri için hazırlanmış bir sunumdur.

22 Mayıs 2008 Perşembe

E-Okul sistemcileri sınav stresinde

Öğrecinlere süpriz yapıp güzel bir sistem kuran MEB,şimdide e-okul paneli içinde öğrencilerin sınav stresinden kurtulmaları için bazı girişimlerde bulundu.Ayrıca veli panelinde de çocuklara nasıl davranılması gerektiğini anlatan güzel sunumlar kurmayı planlıyor.MEB'den bir yetkilinin açıklamasına göre "biz bu projeyi sadece iş olsun diye değil,alabileceğimiz kadar verim alabilmek için kurduk" dedi.Görünen oki yavaş yavaş meyveler toplanıyor.

21 Mayıs 2008 Çarşamba

E-okul Not Giriş Sistemi Resimli Anlatım


İlköğretim Terbiye ve Talim Kurulunun kararına göre resmi ve özel okullar için geçerlidir.

16 Mayıs 2008 Cuma

E-okul Tanıtımda

MEB'in büyük planlar yaptğı e-okul projesi yavaş yavaş meyvelerini vermeye başladı.Bu akşam bir üst düzey MEB çalışanının sunacağı " e-okul tanıtımı " programını Ntv'den saat 21:00'de izleyebilisiniz.

15 Mayıs 2008 Perşembe

E-okul Giriş Hatası

Eğer e-okul projesine internet üzerinden giriş yapamıyorsanız,OSS programınızın lisansı yok demektir.Siz yinede ilgili merkezleri arayarak bilgi edinebilirsiniz.

13 Mayıs 2008 Salı

12 Mayıs 2008 Pazartesi

E-okul Videosu

10 Mayıs 2008 Cumartesi

E-okul Giriş Sayfası

Bu projede iki tane giriş sayfası bulunmaktadır.Birincisi velilerin giriş yapabileceği,ikincisi ise öğretmenlerin işlem yapabileceği sayfadır.Bu sayfaların linkleri aşağıda verilmiştir.
Veli giriş sayfası :

Tıklayın


Öğretmen giriş sayfası

Tıklayın

9 Mayıs 2008 Cuma

E-okul Projesi Büyüyor

MEB Hüseyin Çelik, e-okul uygulamasına resmi ve özel okul öncesi eğitim kurumları ile özel ilköğretim kurumlarının da dahil olacağını bildirdi.
Çelik, e-Okul Uygulaması konusunda yayımladığı genelgede, e-Dönüşüm Türkiye Projesi kapsamında, bakanlığının merkez ve taşra teşkilatı birimlerinin birçok iş ve işlemlerini web tabanlı yazılımlarla elektronik ortamda gerçekleştirdiğini anımsattı.
e-Okul uygulamasında öğrencilere ait tüm bilgilerin elektronik ortamda tutulduğunu ve sistemde mükerrer öğrenci bulunmadığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
Yapılacak merkezi sınavlarla ilgili iş ve işlemler e-okul üzerinden gerçekleştirilecek. Girilen bilgilere göre karne, diploma, takdir, teşekkür, başarı ve onur belgelerinin bazımı yapılıp ilgili çizelgelerin dökümü alınacak.
Öğrenci devam-devamsızlık ve nakil işlemleri sistem üzerinden gerçekleştirilecek ve ayrıca resmi yazı ile öğrenci nakil isteme, gönderme belgesi ile öğrenci gelişim dosyası istenmeyecek. Ancak, internet erişimi olmayan okullar bu işlemlerini resmi yazıyla yapacaklar. Daha sonra en yakın internet erişimi olan okula giderek e-okul ile ilgili işlemlerini gerçekleştirecekler. Bu uygulamaya resmi ve özel okul öncesi eğitim kurumları ile özel ilköğretim kurumları da dahil edilecek.

8 Mayıs 2008 Perşembe

Okullarda Disiplin Arttırılıyor

MEB'in emri ile tüm okullarda disiplin eskiye oranla daha fazla arttırılıyor.Bu konudaki hassasiyetini yaptığı " İşini yapamayan çeksin gitsin" sözleriyle belli etti.

7 Mayıs 2008 Çarşamba

E-okul Tanıtım Videosu



Meb tarafından hazırlanmış,e-okul projesinin ayrıntılarına giren bir video.

Lisede Kalmak İmkansızlaşıyor

Meb'in yeni tasarısına göre Lise düzeyindeki öğrencilerin neredeyse sınıfta kalması imkansızlaşıyor.Yeni taslağa göre bir yığını engellemek için böyle bir yenilik yapıldığını belirten Meb,"bu projenin üzerinde çok düşünüldü" dedi.

6 Mayıs 2008 Salı

Okul'dan Uzaklaştırma E-okul'da

E-okul gün geçtikçe kendini geliştirmeye devam ediyor.Bunun en son örneği ise artık okuldan alınan disiplin suçları;başta uzaklaştırma olmak üzere,velinin bilgilendirilmesi için anında e-okul panelinde yayınlanacaktır.

4 Mayıs 2008 Pazar

Liseliler 5 zayıfla bir üst sınıfa geçebilecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerde sınıf geçmeyi oldukca kolaylaştıracak yeni bir uygulama için çalışma başlatıldı. Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme Yönetmeliği’nde değişiklik yapan taslaktaki bazı önemli maddeler şöyle:
SINIFTA KALMAK ZOR: Mevcut uygulamaya göre öğrenciler, 3 dersten başarısız olduklarında ortalama yükseltme sınavına girebiliyor. Yeni düzenlemede öğrenciler başarısız oldukları tüm derslerden ortalama yükseltme sınavına katılabilecek. Taslağa göre, öğrenci zayıf dersi olmasa bile başarısını artırmak için bu sınava katılabilecekler.

BORÇLA KOLAY SINIF GEÇME: Mevcut düzenlemeye göre, en fazla 2 dersten zayıfı bulunan öğrenciler bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebiliyor ve zayıf derslerinin sınavına girmeye devam ediyor. Taslak yönetmelikte, 2 ders barajı beşe çıkarıldı. Buna göre, beş zayıfı olan öğrenci bir üst sınıfa borçlu olarak devam edebilecek. Ancak üst sınıfa geçtiğinde zayıf derslerinin de sınavlarına girecek.

FARK SINAVLARI ŞUBAT AYINDA: Alan/dal değiştirmek isteyen öğrencilerin girmesi gerektiği sorumluluk sınavları da değiştirilecek. Mevcut yönetmelige göre; MEB, lise son sınıftaki öğrencilerin eğitim-öğretim yılının ilk ayında alan/dal değiştirme hakkı var. Örneğin, Türkçe-Matematik alanında okuyan bir öğrenci “Fen” bölümüne geçtiğinde, yeni alanıyla ilgili tüm derslerden sorumlu oluyor. Öğrenciler seçtikleri yeni alanda daha önce almadıkları ancak sorumlu oldukları derslerle ilgili fark sınavlarına ağustosta katılıyor. Ancak bu sınavın sonucu haziranda katıldıkları ÖSS’ye yansıyamayacağı için Milli Eğitim Bakanlığı her yıl genelgeyle bu öğrencileri şubatta sınava alıyor. Genelgeyle yapılan bu düzenleme yönetmeliğe madde olarak yazılacak. Yeni yönetmelikte, sınavların şubatta yapılmasıyla ilgili bir madde bulunacak.

1 Mayıs 2008 Perşembe

Veliler umutlu

E-okul projesi ile çocuklarının durumlarını daha rahat öğrenecekleri için mutlu olan veliler,projenin mimarlarına teşekkür ettiler.Böyle bir yöntemin çok gerekli olduğunu belirten veliler,aynı zamanda bu projenin öğrenciler üzerindede çok etkili olacağına inanıyorlar.