18 Haziran 2008 Çarşamba

Sınav Kolaydı

2008 Öss sınavında öğrencilerin ortak görüşü sınavın çok kolay olduğuna dair sözlerdi.Öğrencilerin özellikle Mat-1 kısmının gayet kolay olduğunu ve öğrencilerin bu sene başarı puanı olarak geçen seneye oranla daha fazla olacağını belirtti.

17 Haziran 2008 Salı

2008 Öss Puan Hesaplama

2008 Öss sınavına giren öğrenciler için eğer doğrularını ve yanlışlarını gazeteden veya televizyondan öğrenebilmişlerse aşağıdaki site adresinden de kaç puan aldığınızı öğrenebilirsiniz.

http://www.ugur.tv/hesap/index/tip/OSS

16 Haziran 2008 Pazartesi

Büyük Maraton da Bitti

Bugün yapılan ve 1.500.000 kişiye yakın öğrencinin girdiği büyük Öss sınavıda bitti.195 dakika içeride ter döken öğrenciler sınav sonrası büyük sevinç yaşadı.Genel olarak söylenen düşünce ise sınavın gayet kolay olduğu ve zorlanmadan yapıktıkları idi.Bilindiği üzere liseler 4 yıla çıktından sonra Öss sınavında boşluk oluştu ve giren öğrenci sayısı azaldı.Bu sene sınava giren öğrencilerin bir yerlere girme şansı gelecek yada geçmiş senelere oranla daha fazla olacaktır.Öğrencilere başarılar diliyor ve iyi bir tercih yapmalarını istiyorum.

12 Haziran 2008 Perşembe

2008 Oks Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarları

2008 Oks Sınavına giren öğrencilerin sınavda neler yapabildiklerini aşağıdaki site adreslerinden öğrenebilirler.

A Kitağçığı Soruları : http://egitek.meb.gov.tr/Sinavlar/Sorular/OOk/oks2008/TESTA.pdf

A Kitapçığı Cevapları : http://egitek.meb.gov.tr/Sinavlar/Sorular/OOk/oks2008/TESTACEVAP.pdf

B Kitapçığı Soruları : http://egitek.meb.gov.tr/Sinavlar/Sorular/OOk/oks2008/TESTB.pdf

B Kitapçığı Cevapları : http://egitek.meb.gov.tr/Sinavlar/Sorular/OOk/oks2008/TESTBCEVAP.pdf

11 Haziran 2008 Çarşamba

10 Haziran 2008 Salı

7. Sınıf Sbs İçin Puan Hesaplama

Bu yıl 7.sınıflar için yapılan Sbs sınavının puan türlerinin ve netler doğrultusunda alınan puanı öğrenmek için http://www.egitek.com.tr/sinav/sbs6_hsp.htm sitesini ziyaret ediniz.

9 Haziran 2008 Pazartesi

Son Oks 'de Yapıldı

MEB'in dönem ortalarında açıkladığı gibi son Oks sınavı resmen dün yapıldı.Bilindiği üzere öğrenciler artık 6.sınıftan itibaren her öğretim yılı sonunda Sbs adı altında toplamda 3 adet sınava girecekler ve bu 3 adet sınavın sonuçlarının aritmetik ortalaması alınıp öyle liselere giriş yapılacak.Umarız hayırlı olur.

8 Haziran 2008 Pazar

2008 Oks Sınavıda Bitti


Büyük bir maratondan sonra öğrenciler sonunda sınava girdi.Öğrenciler tam 8 aydır bu sınav için kıyasıya hazırlanıyorlardı.Sonunda yapılan sınavın cevaplarını hemen hemen tüm tv kanallarından takip edebilirsiniz.

7 Haziran 2008 Cumartesi

E-okul Öğrencileri Son Günde

Bugün Oks sınavına girecek olan öğrenciler için son gün.Yarın yapılacak olan sınavın stresini atmak isteyen öğrenciler kendilerini eğlence merkezlerine ve piknik alanlarına attı.Veliler ise ellerinden gelen tüm herşeyi yapıyorlar.Buradan sınava girecek olan tüm öğrencilere başarılar diliyoruz.

6 Haziran 2008 Cuma

MEB TTNet Elele

MEB ve TTNet'in ortaklaşa düzenlediği e-okul öğrencileri ve altı sınıflar için bilgi yarışması başlıyor.Yarışmanın tüm kuralları ve katılım koşulları için siteyi ziyaret etmeniz yeterli.TTNet Vitamin Yarışması sitesine gitmek için , ttnetvitaminyarismasi.com a tıklamanız yeterli.

3 Haziran 2008 Salı

E-okul Öğrencilerine Temizlik Tatili

MEB'in ilköğretim için 4 Haziran 2008 gününü tatil ilan etti.Tatilin gerekçesi ise tüm illerdeki ilköğretim okullarına temizlik yapılacak.

2 Haziran 2008 Pazartesi

E-okul Oks Öğrencilerine Tatil Resmen Başladı

MEB'in gündeminde olan ve bugün itibariyle başlayan, "Oks öğrencilerine 4 gün tatil" uygulamasında ilk gün geçildi.Öğrenciler ise bu durumdan gayet memnun.Velilerde memnuniyetlerini gönderdikleri e-mail ve fakslarla belirttiler.